- Podłoże różnicująco-wybiórcze
- Do izolacji bakterii gram-ujemnych
- Inkubacja: 24 godziny w temperaturze 35 °C
- Kolor: fioletowy-różowy
- 20 gotowych do użytku podłoży hodowlanych
- Do izolowania bakterii gram-ujemnych
- Do wykrywania, izolacji i liczenia bakterii z grupy Salmonella i z grupy coli
Agar MacConkey
Agar MacConkey to podłoże różnicująco-wybiórcze służące do wykrywania, izolowania oraz liczenia bakterii z grupy Salmonella i bakterii z grupy coli. Gotowe do użytku podłoże hodowlane należy ocieplać przez 24 godziny w temperaturze 35 °C, a następnie można dokonać analizy pożywki.
Szczegóły produktu
- Agar MacConkey
- Podłoże różnicująco-wybiórcze
- Do izolowania bakterii gram-ujemnych
- Do wykrywania, izolowania oraz liczenia bakterii z grupy Salmonella i bakterii z grupy coli
- Bakterie laktozo-dodatnie pokazują się jako czerwone kolonie
- Kolor: fioletowy-różowy
- Wartość pH: 7,1 ± 0,2 przy 25 ºC
- Inkubacja: 24 godziny w temperaturze 35 °C
- Przechować w temperaturze 2 - 14 °C
- 20 gotowych do użytku podłoży hodowlanych
Prosimy zauważyć, że podłoże ma ograniczony termin przydatności do użycia wynoszący ok. 2 miesiące!
Skład:
- Pepton z żelatyny 17,0 g/l
- Pepton z kazeiny i mięsa 3,0 g/l
- Laktoza 10,0 g/l
- Sole żółciowe 1,5 g/l
- Chlorek sodu 5,0 g/l
- Fiolet krystaliczny 0,001 g/l
- Czerwień neutralna 0,03 g/l
- Agar 15,0 g/l
Dokumenty do pobrania
-
Karta techniczna
Identyfikacja produktu
Producent: Axon Lab
Nr art. producenta: PA0019
Nr art.: 140142
Zapraszamy do podzielenia się z innymi klientami doświadczeniami odnośnie tego produktu. Kliknięcie na gwiazdki pozwala na dodanie opinii.